marți, 8 noiembrie 2011

Semnele puterii aurului !

Germania refuza sa-si foloseasca rezervele de aur pentru planul se salvare european ! (Mi se pare si cel mai inteligent lucru, ar fi nebuni s-o faca, doar nu sunt Guvernul Romaniei cu a ei Rosia Montana si restul zacamintelor vandute sau paraginite).

Aurul devine o valuta in Europa cu tot mai multe natiuni in mod clar agresive in a-si pastra rezervele. Ultima respingere este cea germana prin refuzul de a folosi aurul in planul de salvare. Desi Germania a contribuit miliarde de dolari in acest fond de salvare, insasi faptul ca refuza sa-si vanda aurul arata importanta incontestabila a metalului galben in ceea ce priveste siguranta in vremuri tulburi.

Ministrul Economiei, Philipp Roesler a raspuns ieri cererii Frantei, Marii Britanii si Statelor Unite in a-si folosi aurul, afirmand ferm ca rezervele populatiei germane nu pot fi atinse si trebuiesc pastrate in limitele existente.

"Rezervele de aur trebuie sa ramana de neatins" a spus Roesler, care este si capul partidului FDP, un partid partener in coalitia cu Merkel. Asta a venit ca si raspuns la o idee formulata in cadrul summit-ului G20 de la sfarsitul saptamanii trecute. Se propunea o vanzare de peste 3000 de tone metrice de aur, in valoare de 139 de miliarde.

Dar la fel a facut si Bundesbank-ul si Mr. Seibert (purtatorul de cuvant a lui Merkel). Mr. Seibert a respins toate rapoartele media in care se sugera ca pentru a ajuta Italia, nemtii ar trebui sa se atinga de rezervele lor de aur.

Insa nemtii cer Italiei sa-si vanda aurul in schimbul reducerii datoriilor. Gunther Krichbaum din coalitia Merkel (si presedinte al Comitetului German Bundestag pe afaceri UE), a propus Italiei vanzarea din aurul sau care este in cantitati mari. Citat: "Rezervele de aur ale Italiei sunt relativ mari si ar putea fi folosite pentru platirea datoriilor sale."

De altfel folosirea rezervelor de aur ale natiunilor periferice Germaniei a fost pe agenda tarii de cateva luni bune, cu politicienii germani cerand natiilor datoare sa-si vanda rezervele de aur.

(E foarte inteligenta miscarea pentru nemti, pe principiul "vindeti-va voi aurul ca poate il luam chiar noi". Doar stim ce ne asteapta, fraierii sa-si vanda acum metalele pretioase).

Merkel a cerut inca din mai Portugaliei sa se gandeasca la a-si vinde aurul.

Mai avem putin pana cand valoarea aurului ca si ban real (din nou) va deveni de o importanta strategica pentru toata lumea.

Sursa: Goldcore

Mai cititi si:
Schema confiscarii aurului european se concretizeaza prin aprobarea aurului ca si colateral de catre Comisia Europeana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!