vineri, 25 noiembrie 2011

"Intregul sistem a fost distrus de catre colapsul MF Global" - prezentarea primei victime de dupa MF Global - de citit !

MF Global a inaintat actele pentru faliment pe 1 noiembrie. Jon Corzine fost Goldman-ist si apoi senator, a incercat sa transforme firma cu o istorie de peste 200 de ani (MF Global) intr-un mini Goldman, insa dupa cum s-a observat planul a esuat de curand tranformand numele consacrat intr-o alta firma falimentara, cu rasunet insa. Asta a tranformat firma in cea mai mare victima a crizei europene si al 7-lea mare faliment in America in functie de bunurile detinute.
..... asta a fost cu putin timp in urma.
Acum avem continuarea ....

Mai jos aveti scrisoarea trimisa de catre BCM clientilor - demonstrand ca piata asa cum o cunosteam noi nu mai exista.


BCM si-a inchis operatiunile (sursa)
Postat de Ann Barnhardt - November 17
 
Dragi clienti, colegi din industrie si prieteni ai Barnhardt Capital Management,
Cu un regret si o morala de neclintit va anunt ca Barnhardt Capital Management si-a inchis operatiunile. Dupa 6 ani de operatiuni ca si firma de brokerage independent, si 8 ani de brokerage inainte, ma gasesc in aceasta dimineata, pentru prima data de cand am implinit 20 de ani, in postura de spectator al pietei (bursei) de futures si options si nu de participant.
Motivul deciziei mele de a scoate firul din priza a fost extrem de simplu: Nu mai puteam sa le spun clientilor ca banii lor si pozitiile deschise sunt in siguranta pe piata de futures si options - pentru ca nu sunt. Si asta e valabil nu doar pentru clientii mei, ci pentru toate conturile de futures si options din Statele Unite. Intregul sistem a fost distrus de colapsul MF Global. Avand aceasta realitate trista in fata mea, nu mai puteam sa fac nici un pas cu constiinta curata ca si broker de bunuri, initiind pozitii despre care stiam ca nu sunt sigure sau detinand fonduri de care stiam ca pot fi periculoase.
 
Piata de futures are un nivel foarte ridicat de leverage, iar asta necesita o baza exceptional de solida pentru a functiona. Aceasta baza era sfanta si asigura fonduri in caz de urgenta direct de pe piete pentru siguranta fondurilor clientilor. Pana acum cateva saptamani, acea baza exista si functiona fara cusur. Firme veneau si plecau, unele avand o implozie spectaculoasa. De cate ori o firma esua, fondurile clientilor erau intacte iar pietele interveneau stopand tot si pastrand clientii lichizi 100 % - chiar daca firma de care tineau fondurile lor a colapsat, si aceasta era inlocuita de o alta firma in cadrul sistemului.


Totul s-a schimbat cu doar cateva saptamani in urma. O firma, condusa de un apropiat al regimului Obama, a furat intregul capital (fara margini ca acoperire) al clientilor sai. Hai sa nu ambalam totul si sa facem din aceasta crima ceva "complex",  "abstractizat" si imbracat in jargoane super tehnice. Jon Corzine a FURAT banii clientilor sai de la MF Global. Cunoscandu-l pe Jon Corzine si cunoscand ilegalitatile abjecte si dispretul pentru umanitate al regimului Marxist Obama si ai afiliatilor sai, asta nu e deloc o surpriza. Ce a fost insa o surpriza a fost reactia pietelor si a regulatorilor. Reactia lor a fost sa ia o situatie grava si sa o transforme intr-una cu o magnitudine accentuata.
In mod specific, ei au inghetat clientii inafara conturilor lor in timp ce piata continua sa functioneze si tranzactiile aveau loc, refuzand acestora pana si dreptul de a-si inchide pozitiile sau a le lichida. Asta este de incalificabil. Precedentul de expunere la risc care a fost creat este intolerabil si a distrus intreaga paradigma a industriei in speta. Nici o persoana informata nu poate continua sa se implice in aceste piete, si nici o persoana morala nu poate continua ca si broker sau sa faciliteze angajamente cu clientii in acest joc masiv de Ruleta Ruseasca.

Am invatat in ultimele saptamani ca MF Global este aproape in mod cert doar varful acestui iceberg.  Exista o expunere masiva a acestei industrii la datoriile suverane europene fara valoare. Desi unele firme ar putea sa nu fie atat de expuse prin leverage precum a fost MFG cu ajutorul lui Corzine, iar acum se discuta faptul ca MFG putea avea un leverage ce depasea 1:100, totusi acestea au o marja de leverage suicidala si greu vor sta masive in cazul unor miscari colaterale in urmatoarele zile, saptamani pana cand Europa va colapsa inevitabil. Acum suspectez ca motivul pentru care Chicago Mercantile Exchange nu a intervenit imediat sa opreasca implozia MFG este ca ei cunosteau ca daca opresc MFG, ei vor fi apoi nevoiti sa intervina pentru toate firmele cand acestea vor incepe sa esueze in cascada - iar pentru asta in mod simplu - nu exista bani suficienti in intreg sistemul. Pe scurt, problema este una SISTEMICA, deloc izolata la o singura firma. 

Poate cea mai amenintatoare dinamica de care am auzit privitor la aceasta mizerie este riscul unor actiuni potentiale de recuperare (CLAWBACK actions). Pentru cei care nu stiu, acest "clawback" este un proces prin care mandatorului in cazul unui faliment ii este permis legal sa isi redimensioneze bunurile ce au parasit entitatea falimentata in perioada imediat precedenta colapsului sau. Deci, luand clientii MF Global ca si exemplu, orice fonduri ce au fost retrase din conturile MF inaintea colapsului, fie ca din cauza unor suspiciuni avute de clienti despre MFG, cum ar fi de exemplu cresterea randamentului firmei in mod brusc, sau pur si simplu din motive normale in cadrul retragerilor ce au loc zi de zi, entitatea falimentara ar putea initia o actiune sa "recupereze" (clawback) acele fonduri. Ca un hedge broker ce sunt, asta face sa inghete sangele in mine. In mod general, cand piata se misca in favoarea unei pozitii de hedge iar banii se aduna in contul clientilor, excesul de bani este trimis inapoi clientilor, care apoi isi folosesc acesti bani pentru tranzactii in numerar, sau sa-si plateasca o linie de credit. Chiar si posibilitatea ca un client sa fie penalizat si in fond violat din nou via aceasta actiune de clawback dupa ce i s-au furat deja banii din cont e de-a dreptul mizerabil. Desi nu exista inca nici un indicator pe fata pentru o astfel de actiune din partea MF Global, mi s-a spus ca exista aceasta posibilitate.


Astfel, ca sa ajungem la dificultatea situatiei de fata. Piata de futures si de optiuni nu mai este viabila. Este o recomandare pentru toti clientii sa-si retraga fondurile de pe toate pietele cat de rapid posibil, pentru a avea cele mai bune sanse sa-si protejeze banii. Sistemul nu mai functioneaza cu integritate si e un risc suicidal. Regulile legii nu mai exista, in schimb au fost inlocuite cu acoliti criminali politici si fara Dumnezeu.
Retineti, contractele pe derivate nu sunt in mod necesar in pietele de bunuri. Bunurile lichide sunt realitatea substantiala si nu depind de aceste piete. Multi oameni par sa inteleaga lucrurile pe de-a indoaselea in ultimele decade. De la Abel incoace si pana in 1964 nu existau contracte futures pe animale, si nici un contract de options pana in 1984, si totusi piata de animale functiona fara probleme.


In incheiere, eu nu voi reveni asupra deciziei de a redeschide cumva Barnhardt Capital Management, sub nici o forma si in nici o circumstanta, cat nu voi deschide nici o alta afacere de brokerage, pana cand Barack Obama nu este inlaturat iar guvernul Statelor Unite nu se reformeaza si repopuleaza suficient incat sa restaureze incredere totala in guvern, anexe si parghiile legii, cu o regularizare competenta si privire atenta asupra pietelor bunurilor ce ar putea candva sa se reformeze. Atata vreme cat guvernul ramane unul criminal, nu ar servi nici unui interes sa incerc sa reconstruiesc firma mea sau industria de futures, pentru ca intr-un mediu fara legi, aceleasi fraude si hotii vor avea loc din nou si din nou, iar criminalii vor ramane nepedepsiti, protejati de oligarhia criminala.

Catre clientii mei, care in mod efectiv pana la ultimul om, au fost de acord cu situatia, si au fost usurati sa iasa de pe piete, si multi dintre ei care au stat pana in ultima clipa pe care incep sa-i suspectez ca au facut-o din pura loialitate fata de mine, nu pot sa le spun decat multumesc pentru onoarea si placerea de a va servi peste ani, deoarece unii dintre ei mi-au stat alaturi chiar si peste 20 de ani. Voi continua sa-mi tin blogul Barnhardt.biz, care va fi modificat in curand, si imi voi continua munca de consultanta in domeniul bovinelor. Voi ramane inca in oficiu, raspunzand la telefoane, cu aceleasi numere. Desi pensionarea mea a venit cu cativa ani mai repede decat am anticipat, nu exista alta cale posibila sa continui avand in vedere colapsul inevitabil al pietelor financiare, preluarea guvernului si colapsul tuturor legilor.
Cat despre mine, pot doar sa repet cuvintele lui David:
"Aceasta este creatia Domnului si e superba in ochii nostrii." 

Cu stima,
Ann Barnhardt
**************
P.S. Cum stati cu aurul si argintul ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!