miercuri, 2 noiembrie 2011

Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu isi inchide portile de martea viitoare ?

Locul unde se opereaza 70 % din bolnavii de inima - de urgenta - din Romania va fi inchis deoarece contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu mai asigura buget din luna decembrie. Adica pardon - mai au un buget de 87 de RON pentru luna decembrie. Masurile luate in sistemul medical in ultimii ani aduce a natie sinucigasa, sau mai degraba o tara in care programul Eugenics functioneaza de minune.
De ce se platesc asigurari obligatorii medicale astazi ? Pentru ce ? Sunt bani aruncati pe fereastra si stim foarte bine de ce. Fondurile merg haotic, iar daca ajungi intr-un spital de stat te asteapta o gramada de pericole datorita conditiilor insalubre si a aparaturilor lipsa, ca sa nu mai vorbim ca ai de cumparat cam tot ce trebuie pentru vindecarea ta, chiar daca tu ai platit pentru asta cu asigurarea ta. Azi maine se va percepe si taxa pentru folosirea aparaturilor din corpul operator, daca si asa nimic nu mai e gratis. Sa nu generalizam cu totul, exista inca spitale care primesc mai multe fonduri (probabil pe culoare politica), spitale care sunt manageriate mai bine, insa nu prea mai exista spital in care sa intri si sa nu ai nevoie de nimic suplimentar. Totusi Institutul C.C. Iliescu face parte din acele spitale in care nu esti obligat sa mergi cu plasuta de acasa, ti se asigura materialele de care ai nevoie, in plus ea asteapta bani neplatiti de la Casa, bani care nu mai vin ci in schimb ei sunt in aceasta situatie tot datorita Casei.

In aceste conditii ce ne mai impinge catre spitalele de la stat ? Ca de platit ajungem sa platim similar ca si la privat, iar conditiile sunt incomparabile, asa ca logica sfrizeaza realitatea actuala. Asigurarile de sanatate obligatorii, alea care ti se retrag din salariu si la care nu ai nici un drept sa comentezi sunt bani irositi, bani care se duc undeva unde nimeni nu stie si nimeni nu-i vede inafara de beneficiari. Iar daca ai avea totusi cateva locuri bune in care sa mergi atunci acestea trebuie desfiintate, boicotate, pe principiul actualului regim din Romania, care distruge toate valorile si toate profesiile in care sunt oameni educati, scoliti si de valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!