luni, 7 noiembrie 2011

FED-ul american plateste bancile pentru a nu imprumuta bani

Congresmanul Dennis Kuchinich vorbeste cu Neil M. Barofsky, Inspector General in programul TARP, despre faptul ca Rezerva Federala Americana plateste bancilor o dobanda mai mare decat cea pe care o platesc americanii bancilor. Scopul acestei strategii este de a tine banii blocati (700+ miliarde de dolari), pentru a nu ajunge la populatie. Ideea de baza este ca un grup de interese controleaza Rezeva Federala si ia decizii care sunt in defavoarea majoritatii oamenilor. In alte marturii, Ben Bernake, presedintele Rezervei Federale, vorbeste despre banii imprumutati bancilor europene fara ca publicul, congresul american, sau o agentie de control sa poata interveni. Se creaza bani care nu au acoperire, bani care ajung la bancile mari apoi la populatie cu dobanzi ridicate si voi arata mai jos mecanismul.

Americanii ies in strada pentru ca bancile pot fi salvate de Rezerva Federala, in schimb oamenii obisnuiti isi pierd casele deoarece nu mai pot plati dobanzile. Voi da doar un exemplu cu o banca din Romania, desi sunt sigur ca metodele prin care oamenii pot fi manipulati sa plateasca dobanzi mai mari sunt infinite. Va voi arata un act aditional, dat clientilor de catre Alpha Bank, si aproape sigur si de alte banci. Clientii bancii care au luat un credit sunt pusi sa semneze un act care arata asa:

1. Dobanda

Pentru creditul pus la dispozitie (dupa expirarea perioadei de dobanda fixa daca din Contract rezulta ca pe o anumita perioada din durata contractului dobanda este fixa), Imprumutatul va plati Bancii o dobanda variabila pe toata perioada de creditare, compusa din Dobanda de Referinta plus Marja Fixa.

Informatiile au fost luate de pe Alphaoug50 - Grupul clientilor nemultumiti ALPHA Bank, Files - Acte Aditionale, este o copie scanata a contractului aditional publicata de un client nemultumit. Si sunt sigur ca mai exista situatii similare la alte banci. In esenta actul aditional spune ca banca poate modifica dobanda dupa cum doreste. Daca nu semnezi contractul aditional, ajungi sa te judeci cu banca, adica avocati, cheltuieli, etc. Din actul aditional, nu e asa de clar ce se afla in spatele lui, cel putin pentru multi oameni care nu cunosc un astfel de limbaj, in esenta manipulativ. Ideea este ca prin astfel de proceduri, pana la urma oamenii platesc dobanzi din ce in ce mai mari. Si sunt sigur ca daca nu e un act aditional, va exista un alt document care pana la urma are acelasi efect, adica de a mari dobanda cu acordul clientului.

Prin astfel de mecanisme, din ce in ce mai multi bani pleaca de la populatie si ajung la marile institutii financiare, care, asa cum Dennis Kuchinich (si altii care au audiat Rezerva Federala Americana) au aratat, sunt niste corporatii ce isi urmaresc doar propriile interese.

Mecanismul este urmatorul, pe de-o parte se dau bani la populatie cu dobanzi mari (camuflate cu tot felul de acte aditionale, factori variabili, indicatori, etc) pana cand unii oameni ajung sa nu mai poata plati, banca ia casa si o da la un alt individ care si el ia un credit, etc. Se perpetueaza de fapt acelasi mecanism - creare de noi bani care sa acopere datoriile vechi. Pe de alta parte, bancile mari nu dau bani pe piata atunci cand este nevoie, pentru ca primesc dobanzi mai mari de la Rezerva Federala (sau alta insitutie, am dat exemplul SUA). Bancile primesc dobanda la bani care au fost creati in prima faza aritificial de catre Rezerva Federala, prin sistemul rezervelor fractionare.

Cum functioneaza sistemul rezervelor fractionare? Sa zicem ca Rezerva Federala Americana creaza 10 miliarde de dolari. Din acestia 10% (1 miliard) sunt pusi ca si garantie iar restul de 9 miliarde pot fi folositi pentru a fi imprumutati, cu dobanda tot 10%. Deci rezerva detine 1 miliard plus dobanda adica 900 de milioane (1.9 miliarde dolari) si cei 9 miliarde ramasi sunt dati la o banca care foloseste acelasi mecanism. Banca face depozit 10% din 9 miliarde (900 milioane) si imprumuta restul de bani (8.1 miliarde) la o alta banca tot cu dobanda 10% (810 milioane). Asadar prima banca detine (900 milioane depozit + 810 dobanda = 1.71 miliarde dolari). A doua banca face acelasi lucru, pana cand la finalul circuitului din cei 10 miliarde initiali se creaza aproximativ 27 miliarde. Deci 17 miliarde sunt bani falsi, bani ficitivi, bani creati din datorie. Cu cat exista mai multe banci care imprumuta, cu atat cantitatea de bani fictivi este mai mare. Deci, in sistemul actual, toate bancile functioneaza sub un sistem Ponzi. Banii se aduna la varf, sunt platiti cativa oameni, apoi se sparge balonul si cei mai multi oameni raman fara bani. Cu cat esti mai jos in lant, cu atat platesti o dobanda mai mare.

Iar aceste dobanzi pe care trebuie sa le plateasca oamenii sunt camuflate sub tot felul de formule bancare, indici, DAE, comisioane si tot felul de alte mecanisme. Pana acum, noi am crezut ca doar anumite banci functioneaza dupa acest sistem, dar in prezent ne-am trezit la adevarul, putin mai greu de acceptat, ca si bancile de stat functioneaza sub acelasi mecanism Ponzi. Audierile asupra rezervei Federale Americane au aratat ca ea tipareste bani fara acoperire. Intregul sistem financiar este gresit, dar el este reflexia societatii. Si voi spune de ce. Oamenii de fapt considera ca bunurile, banii, etc vin la ei din aer. Oamenii cheltuie banii pe tot felul de lucruri neimportante si sunt prinsi in iluzia consumerismului, fie ca e mancare, medicamente, fleacuri, masini foarte scumpe, haine, stiri si programe care manipuleaza, susbstante nocive si orice altceva la care ne-am putea gandi. Este normal ca bancile sa creeze bani din aer, daca noi credem ca totul vine din aer.

Acum in prezent, pur si simplu nu mai pot fi creati bani din nimic, sunt prea multe datorii. Am ajuns intr-un punct de rascruce si el corespunde cu transformarea la nivelul constiintei care are loc la nivel planetar. Mai multe razboaie vor costa mai multi bani care vor duce la dobanzi mai mari din partea bancilor si asa nu ajungem nicaieri. Iar FMI, de la care Romania imprumuta bani este exact ca Rezerva Federala Americana. Pana la urma va fi imposibil sa fie creati bani din nimic, dar sistemul nu se va schimba decat daca oamenii gandesc diferit si se trezesc.

Daca considerati ca si alti oameni ar beneficia de acest articol, dati-l mai departe, pe mail, facebook, messenger, oriunde. Este important sa avem acces la informatii nedistorsionate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!